Fotboll.

Sverige är bra mot brasseland men det verkar som att så fort vi fått över bollen på deras planhalva dras den magnetiskt ifrån oss. Skulle va kul att vinna mot dom någon gång. Tippade 1-0 landsförrädare som jag är och det är det det står i 87e minuten. Vi får se hur det går.

Jag vill också spela boll igen.

Nu har jag fått en snigel i ögat!

Jävla Tv och Radiotjänst ringde och tvingade mig att börja betala. Jag skulle gladeligen betala om det inte kostade 169 spänn i månaden året runt. Borde finnas studentrabatt, borde finnas valmöjligheter. Betala för det du ser exempelvis, jag tittar på SVT 1, 2 och TV4 kanske 5 timmar i månaden i och med att jag läser tidningen eller ser på webb tv (som de vill börja ta betalt för också de jävla utsugarna). De 5 timmarna motsvarar inte 169 spänn det kan jag lova. Varför ska jag då som fattig student som jobbar extra för att klara mig (och kanske till och med där blir återbetalningsskyldig till CSN) betala höga räkningar till public service som inte tjänar mig som publik alls?!
Jag borde om någonting få pengar av PS för att jag suttit i timmar jag inte ens har kraft nog att räkna och pluggat in deras (jävla) historia till tradiga tentor. Borde få pengar för att jag skrivit uppsats efter uppsats om hur "bra" och "välbehövligt" PS verkligen är. My ass, jag ska börja jobba för alla kommersiella kanaler som finns.
Ner med skiten.

Idag är en dag i väntan på imorgon.

...Idag är verkligen en sådan dag.
Kontroll är inget jag eftersträvar i vanliga fall men just nu skulle det vara kul att vara dockmästare.
Ser faktiskt fram emot att jobba imorgon, bara för att göra någonting, hinner inte tröttna efter bara några timmar heller. Plus att jag slipper diska. Imorgon kommer bli en bra dag utan disk.

Idag har jag fixat en header, fruktansvärt stolt, tekniskt handikappad som jag är. Behöver dock en man till min TV-box för den vågar jag mig inte på igen. Headern är däremot jävligt klyschig och jävligt kaxig. Orkar inte bry mig då jag inte riktigt vet hur jag fick upp den, och inte vill sitta fast i redigeringen igen. Färgmässigt passar det väl ändå.

Igår när jag låg däckad av sjukdom ringde alla jag kände. Det fanns inte en käft som inte ville mig nånting igår. Men idag, när jag faktiskt är på prathumör och vaken till och med, så lyser samtalen med sin frånvaro och mobilen inte alls. Ironi.

Jävla Miserabla Kunskapsprov.

Listar nedan ett urval av de frågor som var med på förra årets kunskapsprov för journalistisk produktion. Vissa kan man, men det är ju inte många. Inte så allmänbildad som jag trodde. Och även om jag kan kolla upp svaren på de här frågorna kommer de knappast komma igen. Provet berör delar såsom geografi, politik, historia, fack och skönlitteratur samt ja, släng in lite juridik och namedropping när vi ändå håller på. Efterlyser multiple-choice frågor...

* Vad heter de myndigheter som har till uppgift att:
a) förmedla statliga exportgarantier?
b) ansvara för statens upplåning?

* Vad är terminalvård?
* Susanna Alakoski kom i år ut med sin debutroman. Vad heter den?
* Vem är/var följande personers huvudsakliga verksamhetsområde (ge en kort förklaring)
-Ylva Thörn
-Vaira Vike-Freiberga
-Gunilla Bergström (det fortsätter med 54 namn till men jag orkar inte skriva upp alla).

*I vilket hav mynnar floden Donau?
*När lämnade den sista kungen Granada?
*Vilka är de två största utgiftsposterna i EU:s budget?
*Namnge de två senast invalda ledamöterna i Svenska Akademin.

**Vad heter den institution som verkar ha det som uppgift att förstöra mitt liv?
***Namnge den 22 åriga tjej som en gång drömde om att bli journalist.


Nytt ord på tapeten. Jag vill måla om samhället.

"Genussmisk". Dagens ord. Tyvärr inte jag som kom på.

Jag känner att jag har blivit utsatt för genussmisk (hur man nu vill tolka det) på sistone.
Jag gör ingenting fel, men som kvinna är jag boven i dramat i vilket fall som helst. Debatten är äldre än gatan och uttjatad som faaan men den slutar aldrig att vara aktuell. Quotar Ekecrantz som iofs snackade om journalistiken i historiska sammanhang men menade att daterade händelser tas upp som "gamla frysvaror" för att sättas i nya perspektiv hela tiden. Det kollektiva minnet ska uppdateras och byggas ihop till minsta gemensamma nämnare.
För att jag tillhör det kön jag gör hamnar all form av ansvar tydligen på mina axlar. Man kan tydligen inte heller förvänta sig att det manliga könet ska ta något som helst ansvar för deras. Det är tragiskt faktiskt. Men till viss del så som samhället fungerar, i alla fall i den klick som hade något att säga här. Omoget kan man (JAG) tycka. Nästan så att desperationen de osade började lukta. Ingenting är starkande än den svagaste länken. Det måste svida.

Men, skiter i vilket för sånt där trams rinner av mig som vatten. Lik förbannat blir jag blöt ändå. Tack för duschen.